top of page

Τα καλύτερα Android smartphones του 2022 σε διάφορες κατηγορίες

Έγινε ενημέρωση: 22 Φεβ 2023

Μελετήσαμε πάνω από 30 ειδικούς ιστότοπους και παρουσιάζουμε τη συνολική εικόνα

Τα καλύτερα Android Smartphones 2022

Πραγματοποιήσαμε πολυήμερη μελέτη των ειδικών σάιτ (πάνω από τριάντα), που ασχολούνται με κινητά τηλέφωνα, για να δούμε ποιες android συσκευές που κυκλοφόρησαν το περασμένο έτος έχουν ξεχωρίσει και για ποιους λόγους. Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι συσκευές με παρουσίαση τους τελευταίους τουλάχιστον δύο μήνες του 2022 δύσκολα θα μπορούσαν να προτιμηθούν, αφού ο χρόνος για να αξιολογηθούν ήταν ελάχιστος. Και εκεί υπήρχαν μερικές που σίγουρα θα μπορούσαν να μπουν σε κάποια από τις κατηγορίες.


Best Smartphone of 2022 - Samsung Galaxy S22 Ultra


Εδώ η πρωτοκαθεδρία ήταν ξεκάθαρη, αφού σχεδόν όλα τα σάιτ προτίμησαν τη συγκεκριμένη συσκευή και όχι άδικα. Δεν αξίζει καν να αναφερθούμε σε άλλες που προτιμήθηκαν από ελάχιστους.

Best Flagship - Google Pixel 7 Pro


Στην κατηγορία αυτή ο νικητής δεν είχε την ίδια απόλυτη προτίμηση, αλλά κέρδισε τους ανταγωνιστές με σχετική άνεση. Τα άλλα κινητά που εμφανιζόντουσαν στις επιλογές συχνότερα από τα υπόλοιπα ήταν τα Oppo Find X5 Pro, Motorola Edge 30 Ultra και Vivo X80 Pro.


Best Sub-flagship - OnePlus 10 Pro


Ακόμα πιο δύσκολη η νίκη στην κατηγορία αυτή με αρκετές συσκευές να είχαν προτιμήσεις από ειδικούς. Τελικά, όμως, ο νικητής πήρε μία μικρή διαφορά. Συχνότερα μετά το OnePlus 10 Pro αναφορά γινόταν στα Google Pixel 7, Samsung Galaxy S22 και OnePlus 10T.


Best Mid-range Smartphone - Google Pixel 6a


Στην κατηγορία αυτή ο νικητής βγήκε με σχετική άνεση. Το μόνο smartphone που προσπάθησε να ανταγωνιστεί το Pixel 6a ήταν το Samsung Galaxy A52 5G, αλλά η διαφορά ήταν αισθητή.


Best Budget Smartphone - Xiaomi Redmi Note 11 4G


Εδώ η νίκη ήταν απόλυτη. Κανένα άλλο δεν μπόρεσε, όχι απλά να ανταγωνιστεί το Note 11, αλλά και εμφανιστεί έστω πάνω από δύο φορές στις προτιμήσεις.


Best Value - Google Pixel 7


Η μάχη του Pixel 7 έγινε με τον "ομόσταυλό" του Pixel 6a. Το "μεγαλύτερο" κέρδισε την πρώτη θέση με μικρή διαφορά. Όλα τα υπόλοιπα μείνανε αρκετά πίσω.


Best Gaming - Asus Rog Phone 6 Pro


Η έκδοση Pro κέρδισε στο νήμα την βασική Rog Phone 6. Κανένα άλλο κινητό της κατηγορίας δεν υπήρχε στις προτιμήσεις. Εντυπωσιακό! Στην ουσία η επιλογή κρίνεται στην τιμή. Αν η διαφορά είναι ελάχιστη, προτιμάμε της έκδοση Pro. Αν υπερβαίνει το λογικό ποσό, πάμε στην βασική έκδοση.


Best Small - Asus Zenfone 9


Η συσκευή ήταν ο απόλυτος νικητής της κατηγορίας και χωρίς ανταγωνισμό. Περισσότερες προτιμήσεις στο σύνολο είχε το iPhone 13 Mini, αλλά εμείς διαλέγαμε android.


Most Original Design - Nothing Phone (1)


Αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Το Nothing ήταν το μόνο στις προτιμήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας και όχι άδικα.


Best Design - Oppo Find X5 Pro


Δύσκολή η νίκη του. Λογικό, αφού στο θέμα του ντιζάιν οι απόψεις διίστανται όσο πουθενά αλλού. Τα υπόλοιπα κινητά που είχαν επιλεχθεί είναι τα Tecno Camon 19 Pro Mondrian, σειρά Honor 80, Xiaomi Civi 2.


Best Foldable - Samsung Galaxy Z Fold4


Χωρίς ανταγωνισμό το Z Fold4. Όλες οι ιστοσελίδες, οι οποίες είχαν τη συγκεκριμένη κατηγορία επέλεξαν αυτό, παρά το γεγονός, ότι είχαμε αρκετές καινούργιες αναδιπλούμενες συσκευές το 2022 - Huawei Mate X2 Collector's Edition και Mate Xs 2, Xiaomi Mix Fold 2, Honor Magic Vs, Oppo Find N (τα δύο τελευταία προς το τέλος του έτους)Το ίδιο ισχύει και για το Z Flip4. Μόνο αυτό υπήρχε στις προτιμήσεις, αν και θα περίμενε κανείς να υπάρχει μάχη, αφού το 2022 βγήκαν στην αγορά τέσσερις τέτοιες συσκευές, - Huawei P50 Pocket Lite, Motorolla Razr 2022, Huawei Pocket S, Oppo Find N2 Flip (τα δύο τελευταία και εδώ ήρθαν προς το τέλος της χρονιάς).


Best Camera Phone - Google Pixel 7 Pro


Είναι το μόνο smartphone, το οποίο κερδίζει σε δύο κατηγορίες (βλέπε Best Flagship). Εδώ η μάχη ήταν σκληρή και ο νικητής βγήκε στο νήμα. Το Pixel 7 Pro ανταγωνιζόταν το Galaxy S22 Ultra. Υπήρχαν και άλλα υποψήφια κινητά (Vivo X80 Pro, Huawei Mate 50 Pro), τα οποία δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό.


Best Flagship Killer - Realme GT 2 Pro


Στην κατηγορία αυτή δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε τον νικητή. Ο λόγος είναι απλός, κανένα κινητό δεν πήρε προβάδισμα. Σε ένα βαθμό αυτό είναι και λογικό, αφού από τότε που η OnePlus εισήγαγε τον όρο, έχουν περάσει αρκετά χρόνια και η ίδια η εταιρία ακολούθησε άλλο δρόμο. Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιπες. Οπότε για να αγοράσει κανείς ένα πραγματικά καλό κινητό, το οποίο θα μπορούσε να "χτυπήσει" τις ναυαρχίδες θα πρέπει να αποκτήσεις άλλη ναυαρχίδα. Οι επιλογές που βρήκαμε ήταν οι εξής: Samsung Galaxy S21 FE, Poco F4 GT, OnePlus 10T, Realme GT 2 Pro και Xiaomi 12T. Εμείς τολμήσαμε και διαλέξαμε το καλύτερο κατά τη γνώμη μας από τα πέντε αυτά.


Best Battery - Oukitel WP19


Η κατηγορία αυτή είναι ιδιαίτερη. Οι συσκευές με τις καλύτερες μπαταρίες δεν είναι ευρέως γνωστές και ο λόγος είναι απλός, - απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων, για τους οποίους το βασικότερο κριτήριο επιλογής τηλεφώνου είναι είτε η μπαταρία, είτε οι αντοχές σε δύσκολες συνθήκες και ούτω καθεξής. Οπότε εδώ μπροστά βγαίνουν οι εταιρίες που κατασκευάζουν αντίστοιχα smartphones: Oukitel, Ulefone, Hotway, Blackview κ.α. Ο νικητής της κατηγορίας διαθέτει μπαταρία με τα "απίστευτα" 21000 mAh με φόρτιση 33W και αρκετά καλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής: αξιόλογο επεξεργαστή, καλή IPS οθόνη και καλούτσικες κάμερες. Επιπλέον έχει πρωτόκολλα προστασίας και αντοχής IP68, MIL-STD-810G, IP69K.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page