top of page

Τα καλύτερα smartphones μέχρι 350€ στην ελληνική αγορά. Απρίλιος 2021.

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2022

Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο με 300 - 350€, οι επιλογές σας είναι αρκετές. Εμείς ερευνήσαμε την αγορά και σας προτείνουμε τα καλύτερα.

Τα καλύτερα smartphones μέχρι 350€ στην ελληνική αγορά

Λογικό είναι όσο ανεβαίνει το πόσο που διαθέτουμε για αγορά ενός smartphone, τόσο περισσότερες επιλογές να έχουμε. Από την άλλη οι διαφορές στο κόστος δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την ποιότητα και τις δυνατότητες του τηλεφώνου. Αρκετές φορές αγοράζοντας ένα κινητό με ακόμα και 100€ λιγότερα αποκτάς καλύτερη συσκευή. Οπότε είναι απαραίτητη η έρευνα αγοράς. Αυτό προϋποθέτει και κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα.

Θεωρώ, ότι η κατηγορία των τιμών από 300 έως 400 € είναι η καλύτερη για όσους θέλουν να έχουν ένα αξιόλογο smartphone για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια και να το αποκτήσουν στην Ελλάδα (γιατί πάντα υπάρχει και η δυνατότητα πιο συμφέρουσας αγοράς στο διαδίκτυο, από ευρωπαϊκή όμως χώρα, προς αποφυγή δασμών).

Ερευνήσαμε την αγορά και καταλήξαμε στις ακόλουθες έξι συσκευές.


6. Xiaomi Mi Note 10 Lite (4G). Τιμή 320€.

Xiaomi Mi Note 10 Lite (4G)

Ένα πολύ όμορφο τηλέφωνο με Dual Edge FHD+ Amoled οθόνη που διαθέτει Always on display και δακτυλικό αποτύπωμα. Είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για την κατηγορία, και προσδίδει επιπλέον πόντους. Ο επεξεργαστής είναι αρκετά καλός (Snapdragon 732G) με πολύ καλό "φινίρισμα". Η μπαταρία είναι από τις κορυφαίες της κατηγορίας 5260 mAh με γρήγορη φόρτιση στα 30W. Διαθέτει NFC και υποδοχή για ακουστικά. Το Mi Note 10 Lite διαθέτει αρκετά καλές κάμερες, αν και δεν είναι οι καλύτερες σε αυτά τα λεφτά.

Η προτεινόμενη έκδοση είναι με 6 GB εσωτερική μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο. Δυνατότητα επέκτασης δεν υπάρχει.


5) Samsung Galaxy A52 (4G). Τιμή 320€.

Samsung Galaxy A52 (4G)

Πολύ δυνατή πρόταση για την ελληνική αγορά, αν αναλογιστεί κανείς την "παραδοσιακή" προτίμηση μας (εμένα βγάλτε απέξω) στη Samsung. Κλασική συσκευή της εταιρίας με πολλά θετικά και λίγα αρνητικά. Είναι πολύ ωραία συσκευή κατασκευασμένη από συνδυασμό πλαστικού με γυαλί. Έχει τον επεξεργαστή Snapdragon 720G, "φτωχή" επιλογή για την κατηγορία, αλλά όπως πάντα η Samsung ξέρει να φτιάχνει καλές συσκευές ακόμα και με μέτρια υλικά. Η μπαταρία είναι 4500 mAh με 25W γρήγορη φόρτιση. Η οθόνη είναι Amoled FDH+ με δακτυλικό αποτύπωμα. To smartphone έχει πάρα πολύ καλό στερεοφωνικό ήχο με δυνατότητα Dolby Atmos. Πολύ καλές είναι και οι κάμερες. Υπάρχει και το NFC.

Η προτεινόμενη έκδοση είναι με 6 GB εσωτερική μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα επέκτασης.


4) Xiaomi Mi 11 Lite (4G). Τιμή 340€.

Xiaomi Mi 11 Lite (4G)

Καινούργια συσκευή με δύο εκδοχές : 4G και 5G. Εδώ αναφέρομαι στη 4G έκδοση, διότι η άλλη είναι υπερβαίνει τα 350€. Στην ουσία είναι δύο διαφορετικές συσκευές, αφού έχουν διαφορετικούς επεξεργαστές. Αυτός της 4G είναι Snapdragon 732G. Το κινητό είναι από συνδυασμό πλαστικού με γυαλί, έχει μπαταρία 4250 mAh με γρήγορη φόρτιση στα 30W, NFC, Infrared. Έχει πολύ καλή Amoled οθόνη με 90 Hz ρυθμό ανανέωσης και ευαισθησία αφής 240 Hz και υψηλό δείκτη αντίθεσης. Το δακτυλικό αποτύπωμα είναι στο πλάι. Καλούτσικες είναι και οι κάμερες, αλλά με τίποτα δεν φτάνουν αυτές του A52.

Η προτεινόμενη έκδοση είναι με 6 GB εσωτερική μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα επέκτασης.


3) Xiaomi Mi 10T Lite (5G). Τιμή 300€.

Xiaomi Mi 10T Lite (5G)

Είναι από τα κινητά που δεν κάνουν μπαμ με την πρώτη ματιά, αλλά στην πορεία αναδεικνύονται super. Δεν είναι τυχαίο πως βρίσκεται στις κορυφαίες πωλήσεις παγκοσμίως. Είναι το μόνο από τα προτεινόμενα με 5G. Είναι και το πιο φθηνό από τα έξι. Έχει αξιοπρεπέστατο επεξεργαστή Snapdragon 750, μπαταρία 4820 mAh με 33W γρήγορη φόρτιση και έχει επίσης ασύρματη αντίστροφη φόρτιση. Η οθόνη είναι IPS με 120 Hz ρυθμό ανανέωσης και 240 Hz ευαισθησία αφής. Διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, NFC, audiojack, θύρα υπέρυθρων. Το μόνο σημείο που υστερεί είναι οι κάμερες, οι οποίες όμως δεν είναι και για τα μπάζα. Οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλές. Αν όμως ήταν καλύτερες, πιθανότατα το Mi 10T Lite θα χτυπούσε κορυφή.

Η προτεινόμενη έκδοση είναι με 6 GB εσωτερική μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα επέκτασης.


2) Realme X3 Super Zoom (4G). Τιμή 350€.

Realme X3 Super Zoom (4G)

Το X3 Super Zoom παραμένει στις κορυφαίες επιλογές εδώ και καιρό. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Οι κορυφαίες φωτογραφικές δυνατότητες και ο πολύ δυνατός επεξεργαστής. Ο τελευταίος είναι ο Snapdragon 855+ και είναι ο ισχυρότερος της εξάδας που παρουσιάζουμε. Οι κάμερες είναι και αυτές μακράν οι καλύτερες με οπτικό ζουμ και οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Η μπαταρία της συσκευής είναι 4200mAh με γρήγορη φόρτιση 30W. Η οθόνη είναι IPS με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Διαθέτει δακτυλικό αποτύπωμα στο πλάι, NFC, Dolby Atmos ήχο.

Η προτεινόμενη έκδοση είναι με 8 GB (!) εσωτερική μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο χωρίς δυνατότητα επέκτασης.


1) Xiaomi Redmi Note 10 Pro (4G). Τιμή 320€.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro (4G)

Το καλύτερο με διαφορά. Είναι το πιο ισορροπημένο, χωρίς να υστερεί σημαντικά σε κάποιο σημείο. Μία σύγχρονη συσκευή, κατασκευασμένη από συνδυασμό πλαστικού με γυαλί, με καλές διαστάσεις και βάρος. Έχει επεξεργαστή Snapdragon 732G. Η μπαταρία του είναι 5020 mAh με δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης και με γρήγορη φόρτιση 33W. Διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία με Hi-Res Audio, δακτυλικό αποτύπωμα στο πλάι, σύστημα ψύξης, NFC, audiojack.

Το Redmi Note 10 Pro έχει καταπληκτική FHD+ Amoled οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120 και ευαισθησία αφής 240 Hz, υψηλό βαθμό αντίθεσης, λειτουργία Always on display.

Αξιοσημείωτες είναι οι κάμερες, οι οποίες βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες υπό διάφορες συνθήκες.

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page